Orthomoleculaire therapie

Met orthomoleculaire therapie of orthomoleculaire geneeskunde werken we eraan om je lichaam zo optimaal mogelijk gezond te maken.
Hierbij werken we zoveel mogelijk met voeding als uitgangspunt, maar 9 van de 10 keer komen daar voedingssupplementen bij kijken om het lichaam tijdelijk een duwtje in de rug te geven. De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en orthomoleculair staat voor: de moleculen betreffende.
In de orthomoleculaire geneeskunde streven we er  naar met stoffen te werken die het lichaam veilig kan gebruiken en goed kan verwerken. Vaak worden daarbij doseringen vitamines en mineralen geadviseerd die hoger liggen dan de ADH (Aangeboden Dagelijkse Hoeveelheden). De reden hiervoor is dat deze ADH nog vóór de 2e Wereld Oorlog is vastgesteld. Inmiddels is het leven drastisch veranderd waardoor we tot supplementen over moeten gaan willen we op een optimaal gezonde manier oud worden! De supplementen zijn altijd van geheel natuurlijke aard en vallen niet onder de noemer ‘medicijnen’.

Wat houden de consulten in
Tijdens mijn intake bespreken we je klachten en je medische geschiedenis (anamnese). Dan gaan we een meting uitvoeren met de Vedapulse en biotensor. Hiervoor kun je gewoon blijven zitten en doe je alleen evt. sieraden om de polsen en vingers af.

Met deze meting krijgen we onder andere het volgende in beeld:
– De onder- en overenergie per orgaan; hebben ze de puf nog om hun werk volledig te kunnen doen? (bij een onderenergie van je nieren ben je vaak erg moe.In het westen noemen we dat: bijnieruitputting).

Deze meting bespreken we meteen en je krijgt de uitslag hiervan doorgestuurd via de mail. Vervolgens maken we een vervolgafspraak om de volgende keer te kijken naar de voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft om van de klachten af te komen.
Voor die vervolgafspraak mag je op de behandelbank komen liggen (alleen de schoenen hoeven uit) en ga ik uittesten wat je nodig hebt. Dit kunnen diverse middelen zijn. Sommige supplementen zijn binnen een paar dagen al voelbaar, andere hebben een aantal weken of maanden de tijd nodig. Bedenk dat je supplementen nodig zijn, maar de zorgverzekeraar deze helaas niet vergoed.

Na deze 2 behandelingen gaan we kijken wat er nog nodig is. Afhankelijk van de aard van de klacht(en) kan een Access Bars behandeling heel veel bijdragen of is het raadzaam een paar voetreflexzone massages af te spreken.
Ik heb dis geen vast protokol dat uit te voeren is omdat ieder mens met een andere klacht komt en 10 mensen met dezelfde klacht kunnen 10 verschillende manieren van werken nodig hebben. Ik kijk per persoon wat er gedaan kan worden totdat je blij en je goed voelend de praktijk uit loopt.

Verplichte noot:
Wanneer je een aanvullend pakket hebt bij je zorgverzekeraar krijg je per consult meestal een bedrag van 40-45 euro per keer terug.
Voor het orthomoleculaire gedeelte ben ik aangesloten bij het CAT.

Bekijk hier een kort filmpje over Orthomoleculaire Therapie